NIS stervensbegeleiding

Digitale nalatenschap: de voordelen

Geplaatst op

Het digitale tijdperk is aangebroken en we worden steeds meer afhankelijk van technologie en het internet. Onze digitale voetafdruk neemt toe en dat is natuurlijk niet zonder reden. Je kunt eenvoudig producten bestellen op het internet, maar je kunt ook allerlei zaken regelen. Zo moet je tegenwoordig online je belastingaangifte doen, maar is het ook verstandig om je administratie bij te houden via de computer. Het is hierbij van groot belang om na te denken over onze digitale nalatenschap. Aan het hebben van een online nalatenschap zitten veel voordelen verbonden, maar wat zijn deze voordelen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Herinneringen behouden

Onze digitale wereld is vaak gevuld met video’s, foto’s en persoonlijke berichten. Deze dingen kunnen erg waardevol zijn voor leden van jouw familie. Het is dus van belang om deze herinneringen te behouden. Met een digitale nalatenschap, kunnen jouw vrienden en familie eenvoudig toegang krijgen tot deze belangrijke herinneringen. Ze kunnen deze koesteren als een manier om ons te herinneren en ons leven op een geweldige manier te vieren. Daarnaast kan een digitale nalatenschap ons helpen met een erfgoed door te geven aan de volgende generaties.

Wensen kenbaar maken aan volgende generaties

Een digitale nalatenschap stelt ons in staat om onze wensen kenbaar te maken aan eventuele dierbaren en vrienden. Deze personen kunnen het dan op de juiste manier afhandelen en dat is een groot voordeel. Dit helpt om eventuele conflicten en onzekerheden te voorkomen.  Het is namelijk heel erg vervelend als er achteraf conflicten zijn en dit kan voorkomen worden met een digitale nalatenschap. Je maakt het op die manier ook een stuk gemakkelijker voor de nabestaanden. Ze kunnen namelijk gebruik maken van een goed geplande nalatenschap en hoeven zelf minder te regelen.

Online activa beheren

Je wilt natuurlijk al jouw persoonlijke herinneringen en erfgoed behouden, maar het is ook van belang om rekening te houden met jouw activa. Online activa kan gaan over e-mailaccounts, blogs, financiële informatie en sociale media-accounts. Door een goede digitale nalatenschap te hebben, kun je ervoor zorgen dat je online activa op de juiste manier wordt geregeld na het overlijden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat er speelt in de wereld van gezondheid en nalatenschap. Lees er meer over, volg onze site!

Contactgegevens

Via info @ nis-stervensbegeleiding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden